Faci dragoste sau sex?

18720harta-libidoului-1.jpg
Unele persoane prefera sexul ca o parte naturala a unei relatii pe termen lung, pe cand altele considera ca a face sex cu aceeasi persoana mult timp la rand poate fi extrem de plictisitor.
Sexul ocazional

Acest tip de a face sex nu implica nici un fel de sentimente de afectiune pentru cealalta persoana. Asta nu inseamna ca nu este implicata nici un fel de responsabilitate sau grija, ci doar ca cele doua persoane nu sunt indragostite si nu au o relatie stabila. Sexul ocazional se reduce doar la “aici si acum”.

Partea buna este ca te poti bucura de moment la intensitate maxima fara a te gandi prea mult la ceea ce crede partenerul despre tine sau la ce gandesti tu despre el. Fara a te preocupa de complicatiile emotionale ale relatiei, te concentrezi asupra satisfactiei fizice.

 
Sexul cu o persoana necunoscuta

Pentru multi oameni, noutatea reprezinta cheia unei relatii sexuale implinite. Si asta poate insemna o alta persoana de fiecare data. Acestora misterul li se pare incitant, iar posibilitatea de a nu mai intalni niciodata partenerul de sex le da sansa de a se elibera de inhibitii. Ofera posibilitatea de a adopta o noua identitate sexuala de fiecare data si de a implini anumite fantezii sexuale fara teama de fi respinsi.

Riscul – pericolul este o parte mereu prezenta a sexului ocazional. Poti avea sentimentul ca faci ceva periculos, gusti din fructul interzis. Unii oameni isi aleg in mod intentionat locuri publice sau parteneri alaturi de care simt ca depasesc anumite limite.

De ce sexul ocazional poate fi atractiv

– din motive psihologice – unora li se induce din copilarie ideea ca sexul ocazional este ceva interzis (si prin urmare li se pare interesant si atractiv). Altii se tem de intimitate din cauza relatiilor sentimentale esuate.

– din motive fizice – cand simtim riscul si teama, sistemul nervos este stimulat. Respiratia se accentueaza, presiunea sangelui creste si este eliberata adrenalina in organism. Corpul intra intr-o stare de alerta maxima. Daca mai adaugi excitatia sexuala la toate acestea, corpul va raspunde mult mai repede la stimulii sexuali.

Sexul cand esti indragostit

Cercetatorii italieni au ajuns la concluzia ca stadiul biochimic al primei faze cand ne indragostim este similar cu acela al tulburarii obsesiv-compulsive. Dorinta partenerilor in aceasta faza de a fi mereu impreuna si de a se cunoaste pana in cele mai mici detalii intime este coplesitoare. Acestia profita de orice oportunitate pentru a-si arata afectiunea si pentru a se apropia atat cat se poate de mult de celalalt.

In aceasta etapa, sexul poate fi foarte incitant. Este implicat riscul si misterul intr-o anumita masura ca in sexul ocazional. Diferenta este aceea ca partenerii se implica in aceeasi masura atunci cand sunt indragostiti. Este vorba despre a te darui atat fizic cat si sentimental celuilalt. Odata cu satisfactia sexuala, ne asteaptam sa simtim si implinire emotionala. Sexul se transforma in acest caz, in ultimul stagiu al intimitatii.
Sexul in relatiile de lunga durata

Aceiasi specialisti italieni sunt de parere ca revenim la starea de dinainte de a ne indragosti dupa 18 luni de la inceperea relatiei. Se pare ca nu este posibil din punct de vedere fizic sa ramai in acea stare obsesiva fata de partener de la inceputul relatiei. Aceasta este etapa cand ori dragostea dispare ori relatia devine matura.Cand o relatie sentimentala se maturizeaza, relatia sexuala se maturizeaza odata cu ea.

Teama de a nu fi respins este inlocuita cu incredere si securitate. Asta va permite sa mergeti mai departe si sa ajungeti la stadiul in care sa experimentati si sa va dezvoltati impreuna. Ai tot timpul de partea ta pentru a-ti perfectiona calitatile de amant.
Deci este sexul mai bun cand suntem indragostiti?

Sexul poate fi incitant indiferent daca esti indragostit sau nu, in orice stagiu al relatiei. Dar sexul intr-o relatie stabila ofera posibilitatea ca partenerii sa se dezvolte impreuna din punct de vedere sexual. Poate ca nu este posibil sa traiesti misterul partidelor de sex ocazional, dar ofera sansa de a simti implinirea atat pe plan sexual cat si emotional.

Sursa : csid.ro
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s